10 speciality, které je třeba vyzkoušet v Itálii, ne pizza a všechny

0

Itálii a jídlo. Dokonalá symfonie. Na pozemku o pizzu, těstoviny, olivový olej. Itálie je synonymem pro dobré víno, celá, tiramisu, káva.
Každá návštěva v Itálii znamená dobrou pizzu, obklopený lahodnou zmrzlinu celku a silné espresso vyčerpán „pěšky“.

Ale Itálie a nabízí mnohem více v nabídce, než toto. To je 10 méně známé, ale chutné speciality, které stojí za to zkusit, když jste najít „poloostrov boty“:

Bigoli

Myslím, špagety je lepší požitek? Budete si to rozmyslíte, jakmile se pokusíte bidzholi, jíst autentické benátskou oblast, která zahrnuje Benátky, Verona a jezero Garda. Na rozdíl od tenkého mastného špagety bidzholite jsou tlustší, hrubý a trubkový.

Tradičně vyrobený z mouky a vajec heljdino gras, podávaná s jednoduchým omáčkou z červeného vína, zeleniny a pečeným divoké kachny, zdobené petrželkou a strouhaným parmezánem.

10-specijaliteti-koi-mora-da-gi-probate-vo-italija-02
Ribollita

Tento pokrm je označena jako „jíst chudé“ Inovace služebníky, kteří shromážděné ostatky jíst své pány jako chléb a zeleniny a znovu vaří. Ve skutečnosti Ribollita v překladu přesně znamená, že – opět vaří.

Chléb, který zahušťuje polévky dává pokrmu bohatou a jemnou chuť. Přes jeho skromných začátků, Ribolita je považován za jeden z nejdůležitějších a nejvíce chutné pokrmy v Toskánsku.

10-specijaliteti-koi-mora-da-gi-probate-vo-italija-03
Risi e Bisi

Rýže a hrášek nezní zrovna jako nejdokonalejších italských pokrmů, ale překvapivě chutné. Jak již název napovídá stravování obsahuje pouze hrášek a rýži vařené s kuřecím vývaru a koření, které jsou používány pro tradiční rizoto.

Interference je minimalizován na strukturu povrchu misky více jako polévky.

10-specijaliteti-koi-mora-da-gi-probate-vo-italija-04
Tortellini en brodo

To je typicky oblíbené jídlo na svátky v severní Itálii. Na rozdíl od běžných tortellini, které jsou podávány s bohatou smetanovou omáčkou, ty jsou vařené v kuřecím vývaru. Plněné telecím masem a sýrem Parmigiano Reggiano, podávané s trochou strouhaného parmezánu se stane a to je vše.

10-specijaliteti-koi-mora-da-gi-probate-vo-italija-05

Canederli

Jako Ribolitata a tato mísa je vyrobena z zbytky chleba ve směsi s vejci a mlékem. Tvar koule a často přidává uzenou syrovou šunku jako příslušenství, sýrem a kořením. Pak se vaří ve hovězí nebo kuřecí vývar.

Mohou sloužit „na sucho“ s malou rozpuštěným máslem nebo s vývarem. To je ideální pokrm na zimu.

10-specijaliteti-koi-mora-da-gi-probate-vo-italija-06
Osso buco alla Milanese

Pokud máte rádi maso, nechat „Oso Buko“ být první volbou ochutnat místo kuře s parmezánem, který není opravdu žádný italské jídlo.

Kusy hovězího masa s kostí (koleno), pomalu vařené s bílým vínem a zeleninou, podávaný s ostrou zálivkou z petrželkou, česnekem a citronovou kůrou nebo také známý jako gremolata. Moderní verze tohoto pokrmu patří rajčata, ale autentický Oso Buko typický Milan vařit bez nich.

10-specijaliteti-koi-mora-da-gi-probate-vo-italija-07
Cacciucco

Baví vás ryby a mořské plody? Tento pokrm se nezmění. Pikantní mořské plody „guláš“ je typický pro Livorno a je vyroben z čerstvého úlovku – mušle, ryby, chobotnice a chobotnice.

Ryba vařená v bohaté rajčatovou omáčkou a vývarem s příchutí česneku a šalvěji podávané s dobrým pečivem, se kterou jste McNally omáčky.

10-specijaliteti-koi-mora-da-gi-probate-vo-italija-08
Focaccia di Recco

To je důvod, proč tolik lidí rádo regionu Ligurie s hlavním městem Janov. Tenká vrstva z pálené focaccia naplněné smetanovým vrstva crescenza sýra. Vypadá to, že náš pudink, že jo?

10-specijaliteti-koi-mora-da-gi-probate-vo-italija-09

Bottarga

Botarga nejsou klasifikovány tolik jako jídlo, ale spíše jako přísady: marinované a vyzrál nebo uzené jiker ryb, jemností typickou pro Sardinii a Sicílii.

Rich brakické chuť umožňuje kombinovat lingvista těstoviny, zeleninu nebo na toastový chleba s máslem.

10-specijaliteti-koi-mora-da-gi-probate-vo-italija-10

Torrone

Původ Toro dezert je diskutabilní, někteří říkají vznikl v Lombardii, zatímco jiní trvají na tom, že byl vytvořen v Sicílii. Nicméně, na čem záleží, je chuť. A chuť je sladká a božské – krémová, lepkavý dezert vyrobený z medu, vaječné bílky, tostirani ořechy a kůra citrusových plodů.

Moderní verze Thoreau je máčené v čokoládě. Mjam!

10-specijaliteti-koi-mora-da-gi-probate-vo-italija-11

Share.

About Author

Communicative, cheerful, and optimistic. He loves books, music, films and stories that inspire. He wants to drink coffee, even himself. He believes in himself and in his possibilities, because he did not try - he did not succeed!

Comments are closed.