Itálii a jídlo. Dokonalá symfonie. Na pozemku o pizzu, těstoviny, olivový olej. Itálie je synonymem pro dobré víno, celá, tiramisu, káva.
Každá návštěva v Itálii znamená dobrou pizzu, obklopený lahodnou zmrzlinu celku a silné espresso vyčerpán „pěšky“.
Ale Itálie a nabízí mnohem více v nabídce, než toto. To je 10 méně známé, ale chutné speciality, které stojí za to zkusit, když jste najít „poloostrov boty“:
Bigoli
Myslím, špagety je lepší požitek? Budete si to rozmyslíte, jakmile se pokusíte bidzholi, jíst autentické benátskou oblast, která zahrnuje Benátky, Verona a jezero Garda. Na rozdíl od tenkého mastného špagety bidzholite jsou tlustší, hrubý a trubkový.
Tradičně vyrobený z mouky a vajec heljdino gras, podávaná s jednoduchým omáčkou z červeného vína, zeleniny a pečeným divoké kachny, zdobené petrželkou a strouhaným parmezánem.
Ribollita
Tento pokrm je označena jako „jíst chudé“ Inovace služebníky, kteří shromážděné ostatky jíst své pány jako chléb a zeleniny a znovu vaří. Ve skutečnosti Ribollita v překladu přesně znamená, že – opět vaří.
Chléb, který zahušťuje polévky dává pokrmu bohatou a jemnou chuť. Přes jeho skromných začátků, Ribolita je považován za jeden z nejdůležitějších a nejvíce chutné pokrmy v Toskánsku.
Risi e Bisi
Rýže a hrášek nezní zrovna jako nejdokonalejších italských pokrmů, ale překvapivě chutné. Jak již název napovídá stravování obsahuje pouze hrášek a rýži vařené s kuřecím vývaru a koření, které jsou používány pro tradiční rizoto.
Interference je minimalizován na strukturu povrchu misky více jako polévky.
Tortellini en brodo
To je typicky oblíbené jídlo na svátky v severní Itálii. Na rozdíl od běžných tortellini, které jsou podávány s bohatou smetanovou omáčkou, ty jsou vařené v kuřecím vývaru. Plněné telecím masem a sýrem Parmigiano Reggiano, podávané s trochou strouhaného parmezánu se stane a to je vše.
Canederli
Jako Ribolitata a tato mísa je vyrobena z zbytky chleba ve směsi s vejci a mlékem. Tvar koule a často přidává uzenou syrovou šunku jako příslušenství, sýrem a kořením. Pak se vaří ve hovězí nebo kuřecí vývar.
Mohou sloužit „na sucho“ s malou rozpuštěným máslem nebo s vývarem. To je ideální pokrm na zimu.
Osso buco alla Milanese
Pokud máte rádi maso, nechat „Oso Buko“ být první volbou ochutnat místo kuře s parmezánem, který není opravdu žádný italské jídlo.
Kusy hovězího masa s kostí (koleno), pomalu vařené s bílým vínem a zeleninou, podávaný s ostrou zálivkou z petrželkou, česnekem a citronovou kůrou nebo také známý jako gremolata. Moderní verze tohoto pokrmu patří rajčata, ale autentický Oso Buko typický Milan vařit bez nich.
Cacciucco
Baví vás ryby a mořské plody? Tento pokrm se nezmění. Pikantní mořské plody „guláš“ je typický pro Livorno a je vyroben z čerstvého úlovku – mušle, ryby, chobotnice a chobotnice.
Ryba vařená v bohaté rajčatovou omáčkou a vývarem s příchutí česneku a šalvěji podávané s dobrým pečivem, se kterou jste McNally omáčky.
Focaccia di Recco
To je důvod, proč tolik lidí rádo regionu Ligurie s hlavním městem Janov. Tenká vrstva z pálené focaccia naplněné smetanovým vrstva crescenza sýra. Vypadá to, že náš pudink, že jo?
Bottarga
Botarga nejsou klasifikovány tolik jako jídlo, ale spíše jako přísady: marinované a vyzrál nebo uzené jiker ryb, jemností typickou pro Sardinii a Sicílii.
Rich brakické chuť umožňuje kombinovat lingvista těstoviny, zeleninu nebo na toastový chleba s máslem.
Torrone
Původ Toro dezert je diskutabilní, někteří říkají vznikl v Lombardii, zatímco jiní trvají na tom, že byl vytvořen v Sicílii. Nicméně, na čem záleží, je chuť. A chuť je sladká a božské – krémová, lepkavý dezert vyrobený z medu, vaječné bílky, tostirani ořechy a kůra citrusových plodů.
Moderní verze Thoreau je máčené v čokoládě. Mjam!