4 Pravidla perfektní smažené rýže

0

Je to jedna z nejrychlejších a nejkrásnějších večerných večeří, které můžete házet dohromady. Ale pokud se nebudete řídit pravidly, vaše smažená rýže se zamotá.

Některé aromáty (česnek, zázvor, hřib). Některé bílkoviny (vejce, vepřové maso, krevety). Horký wok (nebo pánvička). Smažená rýže nevyžaduje mnoho.

Tak proč je tak snadné se poskakovat?

Protože chcete získat nejlepší smaženou rýžovou zkušenost – křupavou, slanou smaženou rýží z vašeho sousedství čínský kloub – musíte dodržovat pravidla Fried Rice.

VŽDY, VŽDY POUŽIJTE DEN-STARÉ RICE …
Čerstvě připravená zrna rýže (krátká nebo střední zrna, prosím) jsou nafouknuty vodou (číst: mushy), které jsou téměř nemožné dostat jako křupavé a křupavé, jako by měla být dobrá smažená rýže. Denní rýže, na druhé straně, je vyschlá a je ideální pro smažení. Pro projížďka: připravte si dávku rýže v noci a ochlaďte ji ve vaší chladničce.

… POKUD POUŽÍVÁTE MRAZNÝ TRIK
Budete mít ráno ráno, když se probudíte na večeři. Pokud v domě není žádná denní rýže, nemusíte vystrašit – prostě se otočte do mrazáku. Proveďte dávku rýže a rozetřete ji v tenké vrstvě na podnos. Vložte zásobník do chladničky po dobu 15-20 minut (čímž se zrna ztuhnou) a rozdělíme rýži na jednotlivé sáčky na mrazu. Zmrazte několik hodin a sušená rýže BOOM, připravená na smažení. (Poznámka: Je třeba nechat rýži rozmrznout před smažením.)

BÝT KOUPELNÝ SCOUT
Víš ten šéfkuchař, který pracuje na Wokově stanici na čínském místě? Ten, kdo dělá všechen ten hluk, bouchá kovovou pánví a špachtlí proti ošoupavé oceli, jako by byl Art Blakey? Ten šéfkuchař může pracovat tak rychle, protože je připraven. Jeho zázvor, česnek a hřib jsou rozřezány. Jeho vejce je poraženo. Jeho slanina je nakrájená. Pokud chcete vařit smaženou rýži dokonale, vaše ingredience musí být připraveny jít také.

BUĎ TRPĚLIVÝ
Ve Španělsku to nazývají “socarrat”, křupavá, křupavá, ochucená vrstva rýže na dně paella. Smažená rýže by měla mít i šok. Zde je návod: Jakmile si vaříte aromatické látky, bílkoviny, rýži apod. Rychle a zuřivě nad vysokým ohněm, stlačte rýžovou směs dolů pomocí špachtle. Váš instinkt bude hodit po 30 sekundách. Ne. Nechte balenou rýži sedět po dobu 2-3 minut, pak flip, pat a opakovat. Rýže nebude spálit; místo toho bude toast a char a karamelizovat. To, jak chcete sloužit smažené rýži. Něco jiného a ne dodržujete pravidla.

SLOŽKY

2 lžíce rostlinného oleje, rozdělený
12 uncí odlupovaných malých krevet, rozmrazených, pokud zmrzlé
Kóšer sůl
8 skalí, nasekané bílé, zelené, tenké plátky
2 stroužky česneku, nasekané
1 polévková lžíce jemně nasekaný oloupaný zázvor
3 šálky studené vařené bílé rýže
2 velké vejce, zbité, aby se smísily
1/2 šálku zmrzlé edamamy, rozmrazené
1/2 šálku zmrzlého hrášku rozmrazeného
3 lžíce sójové omáčky s redukovaným sodíkem
2 lžíce nezralého rýžového octa
1 lžička opečeného sezamového oleje
PŘÍPRAVA

Zahřejte 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje ve velké pánvi na nehty na středně vysokém ohni. Osmažte krevety se slaninou a vařte, jednou otočte, dokud se neprojeví v centru, asi 3 minuty; převedení na desku.
Zahřívejte 1 lžící rostlinného oleje ve stejné pánvi; Přidejte bílý bílý, česnek a zázvor. Vařte, míchání, dokud vůně, asi 1 minutu. Přidejte rýži a promíchejte. Vařte, dokud není rýže ostrý, asi 2 minuty. Zatlačte rýži na jednu stranu pánve; přidejte vejce na druhou stranu a vařte, míchání a zpracování do směsi rýže, 1 až 2 minuty.
Přidejte edamame, hrášek, sójovou omáčku, ocet, sezamový olej a vařená kreveta. Kuchař, neustále házet, až se zahřejí krevety a zelenina, asi 1 minutu. Nahoru s hřebenovými zelenými barvami.

Share.

About Author

Communicative, cheerful, and optimistic. He loves books, music, films and stories that inspire. He wants to drink coffee, even himself. He believes in himself and in his possibilities, because he did not try - he did not succeed!

Comments are closed.