Campaign “NO REASONS”

0

Најдобрата едукативна кампања AUTOS24.cz “NO REASONS” ги посочува најчестите изговори кои ги користат учесниците во сообраќајот за да се оправда непочитувањето на правилата.
На овој начин, AUTOS24.cz сака да ја доведе кампањата директно до учесниците, директно да ги едуцира и предупреди на опасностите.

Целта на кампањата “Не оправдувања” е да се подигне свеста кај сите учесници во сообраќајот со посочување на најбизарните изговори кои ги користат за оправдување на постапките, како и едукација на последиците што можат да произлезат од непочитување. Најчесто користени изговори зборуваат на мобилен телефон, брзање, возење над дозволената брзина и многу други кои можат да завршат со повреди и смрт.

Големиот број несреќи, повреди и смртни случаи укажуваат на тоа дека на учесниците во сообраќајот им е потребна дополнителна едукација за опасностите од сообраќајот и потребата од почитување на правилата за сите. Добра показател за ефектот од континуираните напори за подигање на свеста е намалување на сообраќајните несреќи со фатални последици за 10% во споредба со минатата година.

Бидете одговорни учесници во сообраќајот – БЕЗ ОДГОВОР!

Share.

About Author

Communicative, cheerful, and optimistic. He loves books, music, films and stories that inspire. He wants to drink coffee, even himself. He believes in himself and in his possibilities, because he did not try - he did not succeed!

Comments are closed.