Chutná kdykoli klasika – nečekejte na Den díkuvzdání!

0

Složení

1 celá krůta, 12 liber
Máslo nebo margarín, roztavený Získejte ingredience Powered by Chicory
Kroky
1 Vyberte krůtí maso s hladkou, vlhkou pokožkou. Kůže by měla být krémově zbarvená. Vyříznuté konce kostí by měly mít růžovou až červenou barvu.
2 Pokud je tuk zmrzlý, rozmrazte ho buď pomalu v chladničce nebo ve studené vodě, nebo rychle v mikrovlnné troubě podle pokynů výrobce. Turečtina o hmotnosti 8 až 12 liber se v chladničce rozmrazí přibližně za 2 dny. Turečtina o hmotnosti 20 až 24 liber se v chladničce rozmrazí asi za 5 dní. Celá krůta může být bezpečně rozmražena ve studené vodě. Turečák nechte v původním obalu bez slz nebo otvorů. Umístěte v studené vodě a nechte 30 minut na libru rozmrazit a často měňte vodu.


3 Vyjměte balení drobů (žaludek, srdce a krk), pokud jsou přítomné, z dutiny krku krůt a odstraňte. Opláchněte dutinu nebo uvnitř krůt studenou vodou; osušte papírovými ručníky. Pokud je to žádoucí, jemně protřejte džus turecké smetany sůl, ale nepleťte dutinu, pokud budete plnit krůty.
4 Smažte krůtu těsně před pražením – ne předčasně. Naplňte oblast rákosu (krk) nejprve náplní. Upevněte kůže krku na zadní stranu krůtku špíz. Křídla složte přes zadní stranu tak, aby se špičky dotýkaly. Důkladně vyplňte tělesnou dutinu plnkou; Nepleťte náplň, protože se během pečení rozšiřuje. Vytlačte paličky pod pásem kůže na ocas, nebo kravatu nebo špičku paličky na ocas.
5 Umístěte krůtí kousky na hrudní pánvi nahoru do stojanu v mělké pánvi. Kartáč se roztaveným máslem nebo margarínem. Není nutné přidávat vodu ani pokrýt krůty. Vložte teploměr teplého masa, aby se špička nacházela v nejsilnější části stehna a nedotýkala se kosti. Postupujte podle časového harmonogramu přibližného času pražení. Umístěte stůl z hliníkové fólie volně nad krůty, když začne být zlatá. Po dokončení dvou třetin odřízněte pásek nebo vyjměte rameno, které drží paličky; to dovolí vaření vnitřní části stehna.
6 Pečeme, dokud teploměr nenasleduje 165 ° F (u celé krůty) a paličky se snadno pohybují při zvedání nebo zkroucení. Teploměr vložený do středu náplně by měl číst165 ° F. Když je hotový krůta, vyjměte ho z trouby a nechte jej stát 15 minut pro nejjednodušší řezbářství. Udržujte krůty pokryté hliníkovou fólií, aby zůstala teplá.

Share.

About Author

Communicative, cheerful, and optimistic. He loves books, music, films and stories that inspire. He wants to drink coffee, even himself. He believes in himself and in his possibilities, because he did not try - he did not succeed!

Comments are closed.