ČÍNSKÁ PĚTIKOHLEDOVÁ STEAK S OVOCE A SESAME BROCCOLINI

0

Tajemství hluboce oranžové chuti v této jednodenní večeři večer je spláchnout poloviny pomerančů vedle steaku, jak to vaří, a pak vytlačte karamelizovanou šťávu přes talíř předtím, než začnete kopat.

4 porce ACTIVE TIME40 minut TOTAL TIME45 minut
SLOŽKY
3 malé pomeranče (asi 1 lb.)
1 1/2 lžičky Čínský pikantní prášek
1 lžička. světle hnědý cukr
2 1/4 lžičky košerová sůl rozdělená
1 závěsný steak (asi 1 1/4 lb.), řezaný na polovinu podélně, odstraněn středový chrup
2 polévkové lžíce. rostlinný olej
3 svazky broccolini (asi 1 1/2 lb.), oříznuté, poloviční, pokud jsou velké
2 polévkové lžíce. opečený sezamový olej
1/2 lžičky drcené vločky červeného pepře
1 lžička. opečené sezamové semínko a další pro podávání
3 hřiby, tenké plátky
Vláknitá mořská sůl
Rýžená a horká omáčka (pro podávání, volitelná)


PŘÍPRAVA
Jemně rožte 2 lžičky. pomerančová kůra z 1 pomeranče na malou misku. Všechny pomeranče nakrájíme na polovinu; dát stranou.
Přidejte pět koření prášek, hnědý cukr a 2 lžičky. kosher sůl do misky s kůrou a míchání kombinovat. Vezměte celý steak kořením.
Zahřejte rostlinný olej ve velké těžké pánvi (nejlépe litinu) vysoko. Kuchařský steak se často otáčí, dokud se na všech stranách nevybledne, a teploměr, který je vložen do středu, zaznamená do středu 130 ° F pro středně vzácné, celkem 15-20 minut. Po steaku vařil asi 5 minut, nasypte oranžové poloviny řezané stranou dolů kolem steaku a vaříme až do hnědé, asi 5 minut. Přeneste pomeranče na talíř. Přeneste steak na desku a nechte odpočívat 10 minut před krájením.
Usaďte brokolici v rovnoměrné vrstvě ve stejné pánvi a zahřejte vysoko. Cook, nerušeně, dokud se dobře nevyhoří, asi 3 minuty. Chraňte a pokračujte v vaření, dokud nebude jemný a lehce zahřátý, asi o 3 minuty více. Přeneste do velké misky. Stlačte v šťávě ze dvou oranžových polovin. Přidejte sezamový olej, vločky červeného pepře, 1 lžičku. sezamová semínka a zbývající 1/4 lžičky. kosher sůl a hodit na kabát.
Přeneste steak na talíř. Pořaďte brokolicovou směs vedle. Horní část s hřebci, mořskou solí a zbývajícími sezamovými semínky. Servírujte s jantarovými polovičními pomazávy, které chcete vymačkat, rýží a horkou omáčkou vedle.

Share.

About Author

Communicative, cheerful, and optimistic. He loves books, music, films and stories that inspire. He wants to drink coffee, even himself. He believes in himself and in his possibilities, because he did not try - he did not succeed!

Comments are closed.