grilované na pimento dřevě

0

Ukážeme si techniku: Klasické trhané kuře je grilované na pimento dřevě (který pochází ze stromu, který také produkuje bobulovité). Pokud si chcete objednat něco online, pozdravujeme vás. Všichni ostatní: Tvrdé dřevo nebo brikety budou muset dělat.

Složení
8 SERVIS
1 pažitka pažitku, nakrájíme na 1-palcové kusy
4-8 Scotch kapiláry nebo habanero chiles
5 česneků, rozdrcených
¾ šálku sladu
¾ šálku sójové omáčky
2 lžíce jamajského rumu
2 lžíce diamantového křišťálu nebo 1 polévková lžíce Morton kosher soli
2 ½ čajových lžiček pomazánky
1 ½ lžičky mletého muškátového oříšku
¾ čajové lžičky hřebíčku
8 kusů kůže na nohou, kuřecí stehna s kostí (asi 6 liber), paličky a stehna odděleny, pokousané suché
Rostlinný olej (pro grilování)


Příprava
Směs pažitky, chilli, česnek, ocot, sójová omáčka, rum, sůl, kořalka, muškátový oříšek a hřebíček v mixéru dokud nejsou hladké. Položte kuře ve velké misce a nalijte marinády. Otepte stehna a paličky několikrát, abyste si povlak. Zakryjte a ochlazte, jednou otáčejte kusy kuřete, nejméně 2 hodiny a až 1 den.
Vyjměte kuře z marinády, odstraňte přebytečné množství a nechte přijít na pokojovou teplotu asi 30 minut. Zlikvidujte marinádu.
Připravte gril pro 2zónové teplo (pro grily na dřevěné uhlí, vložte dvě třetiny uhlí na jednu polovinu grilu a rozpusťte zbývající uhlí přes druhou stranu, u plynového grilu nastavte jeden hořák na vysoké teplo a zbývající hořáky na středně- nízká teplota). Lehce brouste rošt olejem. Usaďte kuřecí stehna a stehna, pokožku dolů, na roštu na nejteplejší části grilu a grilu, a to do poloviny, až se lehce spálí, 5-10 minut. Přesuňte kuře na chladnější část grilu a pokračujte v grilování a otáčejte několikrát, dokud se teploměr okamžitě čtený do nejhrubší části nezaregistruje o 165 °, o 20-25 minut déle.
Přeneste kuře na talíř a nechte odpočinek 10 minut před podáním.

Recept na paní Jana S.

Share.

About Author

Communicative, cheerful, and optimistic. He loves books, music, films and stories that inspire. He wants to drink coffee, even himself. He believes in himself and in his possibilities, because he did not try - he did not succeed!

Comments are closed.