Havarti Chřest Plněné kuře

0

Toto kuřecí maso Havartiho chřestu je zabaleno v prosciuttu a zaskleno javorovým sirupem a zrnitou hořčicí pro rychlou, jednoduchou a chutnou večeři. Stačí ji popsat do trouby a vychutnat si to!

Zveřejnění: Tento příspěvek je sponzorován společností Armstrong Cheese, dědictví kanadského sýra. Jako vždy jsou všechna mé vlastní názory. Děkujeme za podporu značek, které podporují sezony a večeře.

Již více než 100 let Armstrong sýr pokračoval v poskytování kadeřníků s přírodně syrovými sýry, jen tak, jak to dělali sýrští řemeslníci.

Jsem nadšená, že se připojuji k Armstrong Cheese, které jim pomohou představit 3 nové a vzrušující sýrové příchutě – Havarti, Monterey Jack s Jalapeno a Česnek & Herb. Tyto nové sýrové příchutě (společně s tradičními oblíbenostmi) jsou k dispozici ve vhodném, rodinném formátu, který je nyní k dispozici ve velkých prodejnách.

Každá z těchto tří nových chutí je ideální pro jídlo z ruky nebo pro pěstování tolika různých pokrmů! Dozvědět se více o těchto nových příchutích a najít spoustu inspirace receptů na armstrongcheese.ca!

Rozhodla jsem se, že chci vytvořit nový a chutný recept na večeři s novým Havarti. Krásný Havarti jde perfektně s chřestem a kuřetem a spolu se slaným prosciuttem je skvělou kombinací chutí.

Cookovy poznámky pro Havarti Chřest plněné kuře
Pokaždé, když chytím kuře se sýrem, vím, že některé z nich se vaří, a proto jsem si pro tutohle nádobu zvolil svou litinovou mísu, abych si mohl vychutnat krásný, křupavý sýr, který vaří. Pokud máte litinovou pánvi, velmi doporučuji. Pokud tomu tak není, pečicí trouba je v pořádku. Myslím, že je samozřejmé, že byste neměli opustit sýr, který uniká při užívání tohoto pokrmu 🙂

havarti-chicken-7

Slané prosciutto přidá trochu soli ke kuře, ale trochu ochucení zevnitř je stále dobrý nápad. Možná je trochu lehčí ruka, než byste obvykle používali s kuřecím masem.

Havarti a chřest plněné kuřecí prsa
Doba přípravku: 10 minut    Doba vaření: 40 minut    Celkový čas: 50 minut    Podávání: 4 porce 413 kcal 
Havarti a chřest plněné kuřecí prsíčky, zabalené prosciuttem. Rychlá, snadná a chutná večeře!

Složky
Glazura:
1/4 javorového sirupu
2 lžíce zrnité hořčice
Pro kuře:
4 vykostěné kuřecí prsa bez kůže
Sůl a čerstvě mletý pepř
12 tenkých stonků spodní chřest 1 nebo 2 palce odříznuto
8 plátků sýru Armstrong Havarti rozřezaný na 1/4 palce
4 plátky prosciutto

havarti-chicken-5
Instrukce
Předehřejte troubu na 375 F. a lehce namažte litinovou pánvi nebo jakoukoli pečicí troubu. Připravte glazuru mícháním javorového sirupu a zrnité hořčice. Dát stranou.
Položte kuřecí prsíčky ve svislé poloze na řezací desku a pomocí ostřeného nože rozkrojte po stranách, řezte téměř, ale ne celou cestu k druhé straně. Otevřete rozdělené prsa a trochu zplošťujte svou dlaň. Lžíce 1/2 lžičky. Připravené směsi glazury na otevřené kuřecí prsíčko a roztírejte s lžící na pokrytí. Prožijte trochu soli a čerstvě mletého pepře. Umístěte 3 stonky chřestu na pravou stranu otevřených prsou. Nahoru s 2 plátky sýra Havarti. Sklopte levé straně prsního hrdla. Omotat plněné prsíčko plátkem prosciutto a zastrčit konce pod ním. Umístěte do omáčené pánve nebo pekáče. Opakujte s ostatními kuřecími prsíčky.
Umístěte do předehřáté trouby a pečte po dobu 25 minut. Odstraňte z trouby. Štěnějte kuřecí maso s glazurou a vraťte se do pece ještě dalších 10 minut, nebo dokud nedojde k testování kuřat (165F) s teploměrem.

Share.

About Author

Communicative, cheerful, and optimistic. He loves books, music, films and stories that inspire. He wants to drink coffee, even himself. He believes in himself and in his possibilities, because he did not try - he did not succeed!

Comments are closed.