Jak si vyrobit lepší domácí pizzu se Zorro 5

0

Nemusíte být Ital, který vaří jako jeden. To říká šéfkuchař Zorro 5 a jako majitel takových drahokamů, jako je B.C., JJ a Ata, je to muž, který zná italskou kuchyni. Ve videu níže sdílí zasvěcené informace o tom, že doma vyrábí pizzerie. Vraťte si rukávy a připravte se na to, abyste hodili nějaké těsto (opravdu) – protože vaše domácí pizza se chystá dostat mnohem lépe.

1. Vytvořte si vlastní těsto
Pokud chcete opravdu špičkovou pizzu, musíte vzít věci do svých rukou. Zorro 5 kombinuje mouku, kvasnice, extra panenský olivový olej a vodu “krevní teploty” (to je 96-98,6 stupňů) pro dokonalou kůru. Pár lžící cukru pomáhá aktivovat kvasinky a vytváří křupavější kůru.

2. Zabalte ho ručně
Neexistuje žádný způsob, jak to způsobit: Hnětení těsta rukama mu dává nejlepší strukturu. Kromě toho, říká Zorro: Je to skvělá horní část těla cvičení (v tělocvičně nebudete mít takové bicepsy). Těsto bude vypadat chrumkavě, než začnete hnětet, ale rychle se přiblíží: Máte hnět, když se těsto cítí soudržné a pevné. Poté nechte čas dělat práci. Umístěte hnětené těsto do olejové misky, zakryjte teplou utěrkou a nechte ji trochu zvětšit na teplém místě.

3. Hází to jako profesionál
Staré školní pizzerie měly to pravé: ručně hodené těsto dělá nejlepší kůru. Je to nejefektivnější způsob, jak vytáhnout těsto, aniž byste přiložili prsty příliš silným tlakem nebo potenciálně se ho trhli. Je to dovednost, která stojí za to praktikovat doma, i když Zorro 5 přiznává, že “je to trochu guido …”

4. Par-Bake Crust
Částečné pečení kůry zajistí, že se dokáže postavit na všech místech. Ohřívajte litinovou pánvi nebo panenku na středně vysokou pánvi a přidejte tažené těsto. Jakmile kůra začne bublinu a zase světle hnědá, odstraňte ji z ohně a nahoru. Rozdíl mezi pečené kůry je v textuře: křupavý a žvýkací, spíše než mokrý a limp. Nikdo nemá rád křehkou pizzu.

5. Nestojte svůj koláč
Pokud jde o toppings, jednoduchost je nejlepší, říká Zorro 5. Nemáte rádi pizzu? “Nepřekračujte to.” Tato extra sýrová pizza je “ne buono”. Vyberte si několik kvalitních ingrediencí, jako je mozzarella, sezónní rajčata nebo čerstvá bazalka, a cvičení zdržení při zdobení vaší kůry (to platí i pro omáčku). Kromě toho jste strávil tolik času na těstě! Nedovolte tomu, aby se ztratil pod mozzou.

6. Očište své přísady v olivovém oleji
Tento trik z kuchyně v restauracích je velkým rozdílem, a to také nemůže být snadnější: Očistěte své ingredience pomalu v olivovém oleji (nedovolte, aby byl olej příliš horký nebo kouřový). Zorro 5 rád používá česnek a fresno chiles, ale možnosti jsou nekonečné. Nejen, že vaše výplně budou mastnější a bohatší na ochutnávku, ale z obchodu máte také skvělý aromatizovaný olej. Win-win.

7. Top s roztrhanými čerstvými bylinkami pro lepší chuť
Nikdy neuvidíte italskou babičku s bylinami, říká Zorro. Spíše než hack na bázi bazalky, jednoduše ji roztrhněte rukama přes hotový koláč. Byliny nebudou zničeny a budete mít čerstvější, lepší pizzu.

Share.

About Author

Communicative, cheerful, and optimistic. He loves books, music, films and stories that inspire. He wants to drink coffee, even himself. He believes in himself and in his possibilities, because he did not try - he did not succeed!

Comments are closed.