Jak si vyrobit zeleninovou polévku

0

Když jsem nemocná. Když jsem zima. Když se cítím slavnostní. Když cítím opak svátek. Když nevím, co jíst na večeři, a když vím přesně, co chci sloužit na večeři. To jsou jen některé z časů, které dělám krémové, hedvábně puré zeleninové polévky.

Učení, jak vyrábět zeleninovou polévku, je samo o sobě uklidňující: opakující se pohyb směsí, odpouštějící a přizpůsobivá forma, která zanechává prostor pro snění. A nepotřebujete na to báječný nápoj, ani potřebujete krém ani žádné jiné mléčné výrobky, které by byly bohaté. Vše, co potřebujete, jsou zelenina a mixér. (Chci použít ponorný mixér pro snadnější vyčištění, ale pokud máte nápoj Vitamix, výroba polévek je absolutně čas, abyste ho vypustil.)

Postupujte podle těchto jednoduchých kroků a vy jste na cestě k pádu a zimě plné nejlepších polévek:

1. PŘIPRAVTE ZELENINU
Vyberte si zeleninu, kterou chcete proměnit v polévku, a začněte sekat. Budete chtít alespoň jeden allium: cibuli nebo šalotku nebo pór. Zbytek je jen na vás: mrkev, squash, cuketa, květák, sunchoke, hrach, celer, karfiol, kukuřice, sladké brambory atd. Pár pár dohromady nebo držte jen jednoho typu, jednotné kusy. (Nebojte se, jak vypadají: nikdo neuvidí nakrájené vegetariány kromě tebe. Není to tak pěkná přestávka?) Pro tlustší polévku přidejte do vaší směsi brambor, ale nepřidávejte příliš mnoho – mohou dělat polévanou polévku lepkavou. Pro sladší polévku přidejte jablko nebo hrušku. Dnes jsem použil směs žluté cibule, mrkve, sladkých brambor a jablek pro podzimní misku, která je ideální pro měsíc říjen.

2. ZELENINA ZELENINA
Rozložte trochu tuku (asi lžíce) ve vaší oblíbené polévce: máslo, olivový olej, kokosový olej – cokoli chcete. (Mám rád máslo.) Vymačkněte si nakrájenou cibuli nebo jiný allium v ​​tuku, jakmile se roztaví. Nechte cibuli (nebo šalotku nebo pór) po několik minut potít, aby se změkčila, a přidejte zbytek vajíček. Dávejte vše do ruky a přidejte trochu více oleje nebo másla, pokud je budete potřebovat. Posypeme trochou soli, promícháme ještě jednou a necháme všechno, co se po pár minut potří, aby se dostaly chutě šťávy.

3. Přidejte aromatické látky
Zatímco se zelenina pojí, přidávejte některé aromatické látky k sezéně polévky. Jemně nakrájené zázvor a česnek jsou vždy skvělé možnosti; tak je kari prášek a garam masala. Křepelka tymiánu a / nebo několik bobkových listů jsou téměř nikdy na místě, nebo můžete použít rozmarýnovou větvičku, skořicovou tyčinku nebo sušené chilli, aby se věci okořenily.

4. PŘIDAT KAPALINU
Vše, co potřebujete, je voda. Já vím, já vím – myslíte si, že potřebujete akcie, krém nebo pivo. Ale čistá chuť zeleniny bude zářit mnohem lépe, pokud budete jen používat vodu. Pokud chcete získat trochu fantazie, můžete deglaze hrnec s trochou vína nebo opevněného vína, jako je sherry, makeira, port, nebo vermouth, než přidáte vodu. To může poskytnout příjemnou hloubku chuti, ale není důležité, aby polévka úspěšná.

Když přidáte vodu, přidejte dostatek, abyste celou zeleninu zakryli úplně, pak položte víčko na vaši nádobu a přinést vše k varu. Snižte teplo a nechte všechno vařit až do chvíle, kdy je to všechno něžné (chcete, abyste mohli velmi snadno rozmazlovat kusy zeleniny na stranu hrnce). V závislosti na velikosti vaší zeleniny by to mělo trvat asi půl hodiny. Je voda příliš rychle odpařována? Stačí přidat další.

5. PURÉE THE SOUP
Nejprve odstraňte všechny aromatické látky, jako jsou tymiánové větve nebo bobkový list. Potom vložte do ponorného mixéru a začněte bzučet, nebo přeneste obsah do nádoby mixéru a nechte ho vířit. Chcete-li ředit polévku, jednoduše přidávejte více vody. Chcete-li, aby byl krémový, přidejte mléko, krém nebo kokosové mléko. Jablečná jogurtová směs nebo zakysaná smetana jsou také dobrou přísadou, jak si smícháte polévku dohromady. Chuť a upravte koření dle potřeby. Pro vyvážení příchutí může být zapotřebí stlačit čerstvou citrusovou šťávu nebo šplouchat octem. A sůl bude téměř jistě nutná.

7. OŠETŘOVAT A POUŽÍVAT
Skutečnost: lépe chutná polévka. Takže najděte něco, co se vaří v polévce. Jogurt nebo zakysaná smetana, vír bylinného oleje, chimichurri nebo chutney – všechno vypadá dobře. Zvláště když přidáte další ozdobu čerstvých bylin, opečených ořechů, semen, kokosových čipů nebo krutonů.

8. ZMRAZUJTE LEVČANY
Extra polévka je dobrá věc. Balejte to v jednotlivých částech v opakovaně uzavíratelných nádobách nebo kontejnerech, a ujistěte se, že v kontejneru ponecháte trochu většího prostoru a zmrazte je pro ty dny později v této sezóně, když jste příliš unavený nebo příliš studený nebo příliš sváteční, nebo … no, víte, co tím myslím. Nyní, když víte, jak vyrobit zeleninovou polévku, můžete si ji vyrobit jakýkoliv starý čas, který chcete.

Share.

About Author

Communicative, cheerful, and optimistic. He loves books, music, films and stories that inspire. He wants to drink coffee, even himself. He believes in himself and in his possibilities, because he did not try - he did not succeed!

Comments are closed.