KARAMELOVÉ ZAŘÍZENÉ STROJE S STANDARDOVÝM EATEM

0

Dvojvrstvý dort

YIELD1 (8 palců)      ACTIVE TIME1 hodina,      20 minut CELKEM2 hodin
SLOŽKY

Pro dort:
1 šálek surových vlašských ořechů
Nestříkejte postřik rostlinného oleje
2 1/2 šálky všestranné mouky
2 lžičky prášku na pečení
1 1/2 lžičky kosher soli
1 1/4 čajové lžičky mleté ​​skořice
3/4 lžičky sódy na pečení
1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
3 střední jablka (jako je Gala, Honeycrisp nebo Pink Lady), oloupaná, hrubě strouhaná
1 šálek podmáslí, pokojová teplota
4 velké vejce, pokojová teplota
1 šálek granulovaného cukru
3/4 šálku (zabalené) tmavě hnědého cukru
2 čajové lžičky vanilkového extraktu
3/4 šálku rostlinného oleje
U kandovaných vlašských ořechů:
1 šálek granulovaného cukru, rozdělen
2 šálky surové poloviny vlašských ořechů
Pro karamelovou omáčku:
2/3 šálku granulovaného cukru
1 polévkový lněný kukuřičný sirup
1/2 šálku krému
1 lžíce nesoleného másla
1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
Štipka soli kosher
Pro montáž:
Klasické krémové sýrové polevy
Speciální vybavení
2 (8 “) koláče
PŘÍPRAVA

Vytvořte dort:
Umístěte stojan ve středu trouby; předehřát na 350 ° F. Rozkrojte vlašské ořechy v jedné vrstvě na lemovaném plechu na pečení a toasty až do zlatohnědé a aromatické, 5-8 minut. Nechejte vychladnout 5 minut.
Mezitím jemně potřete koláče s nonstickými spreji. Dno linky pánve s pergamenovým papírem; lehce povrstvený pergamen s nonstickým sprejem. Ve středně velké misce nasypeme mouku, prášek do pečiva, sůl, skořici, sódu a muškát.
Pulzní vlašské ořechy a 1/2 šálku suchých ingrediencí v kuchyňském robotu, dokud nejsou ořechy nakrájeny na jemnou mouku. Přeneste nakrájené vlašské ořechy do misky se zbývajícími suchými přísadami. Smíchejte jablka a podmáslí v jiné střední misce.
Pomocí elektrické míchačky na vysokou rychlostí porazíte vejce, granulovaný cukr, hnědý cukr a vanilku ve velké misce až do bledosti a silné, asi 4 minuty. Snížení rychlosti směšovače na středně nízký a postupné proudění oleje. Přidejte suché přísady do 3 přídavků, střídající se se směsí jablek ve 2 přídacích, začátek a konec se suchými přísadami; bít až hladký. Rozdělte těsto mezi připravené pánve; hladký vrch.
Pečte koláče, otáčející se pánve do poloviny, až do chvíle, kdy se tester vloží do středu čisté, 40-45 minut. Přeneste pánve na drátěný stojan a nechte koláče vychladnout 10 minut. Spusťte nůž kolem boků dortů a otočte na drátěný stojan; odstraňte pergamen. Nechejte zcela vychladnout.
Vytvořte kandované vlašské ořechy:
Rozpusťte granulovaný cukr v tenké vrstvě uprostřed velké suché pánvičky. Vařte na středním ohni, většinou nerušeně (je to v pořádku, abyste jemně otřásli pánví, aby se cukr roztavil rovnoměrně), dokud se cukr nerozpustí, asi 10 minut. Rychle zamícháme vlašské ořechy a vaříme, mícháme, dokud není potahovaný a roztavený cukr kaštanově hnědý, asi o 1 minutu déle. Oškrábejte na pergamenu obloženou obalovou plochu a roztřepejte se a ochlaďte, oddělujete poloviny vlašských ořechů na jednotlivé kusy. Přeneste polovinu ořechů do kuchyňského robotu a hrubě nakrájejte.
Vytvořte si karamelovou omáčku:
Přiveďte granulovaný cukr, kukuřičný sirup a 2 polévkové lžíce. voda do varu v hrnci za vysokého tepla. Pokračujte v vaření bez míchání až do středně oranžové barvy, asi 6 minut.
Mezitím přidejte smetanou do dusíku v malé pánvi při středním ohřevu nebo zahřátí v mikrovlnné troubě 45 sekund.
Odstraňte pánev s cukrem z tepla a pečlivě protřepte ve smetaně, mícháním od středu směrem ven, až se dobře kombinuje. Mícháme maslo. Přidejte vanilku a sůl a promíchejte. Přeneste karamel do teplovzdorné nádoby a nechte vychladnout, dokud nezhustíte.
Sestavte dort:
Spread 1 polévková lžíce. polevou ve středu talíře. Umístěte 1 koláč s klenutou stranou dolů na talíř. Rozložte 1 1/4 šálků, které jsou rovnoměrně rozmazané. Nahoře s 1 šálkem nasekaných kandovaných vlašských ořechů, rezervující celé kandované vlašské ořechy. Umístěte zbývající koláč s klenutou stranou dolů nahoru. Šířte horní a boční strany dvěma šálkami. Chill 30 minut, aby se nechal polepat.
Rozložte zbývající poleva nad horní a boky dortu. Chill nejméně 30 minut nebo přes noc, aby nechal polevou nastavit.
Položte lžičku karamelové omáčky na dort v blízkosti jednoho okraje. Použijte spodní část lžíce, rozetřete ji a jemně jemně přitiskněte omáčku přes okraj. Přesuňte lžíci kolem obvodu trochu trochu a opakujte, abyste vytvořili další kapky, rotující koláč při práci a rozmetání nadměrné omáčky přes vrchol koláče. Když je celý koláč zakrytý kapátkem, přidejte zbývající omáčku, abyste úplně zakryli špičku.
Chill minimálně 30 minut nechat lazurou nastavit. Ozdobte špičku a boky dortu se zbývajícími vlašskými ořechy a podávejte.
Do Ahead
Dort může být proveden 3 dny dopředu; pevně zabalte do plastů a vychladnout, nebo zmrazte až 2 týdny. Karamel může být vyroben až 2 týdny dopředu; pokrýt a ochladit.
Poznámka kuchaře
Dort může být také pečený v namazané pánvi o rozměrech 13×9. Pečte, dokud se tester nevstoupí do středu, vyjde čistý, 30-35 minut.

Share.

About Author

Communicative, cheerful, and optimistic. He loves books, music, films and stories that inspire. He wants to drink coffee, even himself. He believes in himself and in his possibilities, because he did not try - he did not succeed!

Comments are closed.