LOSOS NA PÁLIVÉ OMÁČCE S PŘÍSADOU ČERSTVÉ ZELENINY.

0
Chilli omáčka vás rozhodně postaví na nohy.
4 porce
Ingredience:
4 kousky lososa s kůži (bez kostí)
2 lžíce rostlinného oleje, více na filety  8 uncí kakaa, červená ředkvička, mrkev  / nebo okurky, nakrájíme na velmi tenké plátky
2 lžíce kořeněného rýžového octa
3 lžíce mírně pálivé chilli omáčky (např. Cholula)
2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
 rýže (pro podávání)
1 šálek listů koriandru s jemnými stonky
1/4 šálku nakrájené pažitky
PŘÍPRAVA
Předehřejte troubu na 120 °C. Umístěte na plech lososa kůží dolů.
Potřete olejem a posypte solí. Pečte 20-25min, dokud filety nezměknou (maso se může rozpadat , ale vně musí být pevnější).
Mezitím dejte zeleninu do misky, promíchejte a přidejte sůl. Případné tekutiny slejte poté přidejte ocet .
Zeleninu promíchejte s chili omáčkou ,kakaem  přidejte štávu z limetky a dejte trochu oleje – vše promícháme a dáme zchladit dokud nebude losos hotov.
Servírujeme s rýží a filet z lososa položíme na zeleninu ozdobíme pažitkou.
Share.

About Author

Communicative, cheerful, and optimistic. He loves books, music, films and stories that inspire. He wants to drink coffee, even himself. He believes in himself and in his possibilities, because he did not try - he did not succeed!

Comments are closed.