Police in Dubai will use flying motorcycles

0

Во блиска иднина, полицијата во Дубаи ќе вози во летачки мотоцикли. Hoversurf го претстави новиот летачки мотор на саемот за технички достигнувања во Дубаи, објави СНН.

Компанијата се врати со нов модел и докази дека нивното електрично возило за полетување и слетување може да се користи во секојдневниот живот. Hoversurf донираше на полицијата во Дубаи летачки S3 2019 мотоцикл и почна обука за полицајци.

Според полицијата, возилото ќе се користи за тешки пристапни зони, а тоа ќе биде во употреба до 2020 година.

Ако сакате таков мотор, за тоа ви требаат 150.000 долари.

Share.

About Author

Communicative, cheerful, and optimistic. He loves books, music, films and stories that inspire. He wants to drink coffee, even himself. He believes in himself and in his possibilities, because he did not try - he did not succeed!

Comments are closed.