Starý dort s jahodami nastavit jako hnízdo

0

Když jsem v osmdesátých letech vyrůstala v Nebrasce, byla moja matka královnou toho, co se nyní považuje za retro potravinu z té doby. Mám spoustu vzpomínek na její jalovcový Jell-O s jahodami a smetanový salát. Samozřejmě, že když budu jídlo jako snob – nebo potravinářský elitist, jak říká můj otec – musím mu dát poněkud sofistikovanější vykreslení. Na skleněnou misku Pyrex se skáká panenka s pružinou, která přeměňuje šalát na koláč. Strany pánve jsou odstraněny, aby odhalily hezké vrstvy. To může být vyrobeno v 9-v / 23 cm hluboké misky koláč místo, ale pak myslím, že se to stane právě to, koláč. Salát, koláč, koláč – ať už to chcete nazvat, tohle návrat stojí za návštěvu.
SLOŽKY

Kůra
4 šálky / 140 g nakupované v obchodech
1/2 šálku plus 3 polévkové lžičky / 155 g máslového másla roztaveného
1/2 šálku / 50 g pevně zabaleného světle hnědého cukru
1 1/2 šálky / 360 ml studeného těžkého (bičujícího) krému
1/2 šálku plus 2 lžíce / 125 g granulovaného cukru
2 lžičky extraktu z čisté vanilky
Jeden 8-oz / 225 g balení smetanového sýra
3/4 šálku / 180 ml vody
Jedna 3-oz / 85 g balení jahodové želatiny
Asi 2 litry / 910 g velkých čerstvých jahod, špičaté ozdoby
PŘÍPRAVA

Předehřejte troubu na 350 ° F / 180 ° C / plyn 4.
Pro vytvoření krustu:
Položte praclíky do opakovaně uzavíratelného igelitového sáčku a rozdrťte je pomocí válečku na kusy, které nejsou větší než 1/4 in / 6 mm. (Nebo to pulzujte v kuchyňském robotu). Nalijte rozdrcené preclíky a jejich drobky do střední misky a zamíchejte do másla a hnědého cukru. Stiskněte kůrovou směs do spodní části misky s pružinou o délce 9 palců / 23 cm, která rovnoměrně zakryje spodní část pánve. Pečte kůru, dokud není lehce opečený, 10 až 12 minut. Bude měkké a nafouklé, když ji nejprve vyjměte z trouby, ale během ochlazování se vytvrdí. Nastavte kůru stranou, aby se úplně ochladila.
Umístěte misku stojanu a míchačku do mrazničky po dobu 10 minut.
Připojte misku a přísavku šlehačky ke směšovači a nalijte smetanu. Začněte bičovat krém na střední rychlosti. Když začne houstnout, nalijte 2 lžíce granulovaného cukru a vanilky. Zmrzte smetanovou směs na středních rychlostech, až se vytvoří měkké vrcholy. (Když lžíci lžíte do šlehačky a vytáhnete ji, krém by měl tvořit vrchol, který se zkroutí zpět na sebe.) Odložte 1 1/2 šálku / 360 ml šlehačky v malé misce. Přeneste zbývající šlehačku do samostatné misky, pokryte a uchovávejte v chladničce; použijete ho k pozdějšímu zakončení.
Do nádoby míchačky stojanu vložte zbývající 1/2 šálku / 100 g granulovaného cukru a smetanového sýra. Použijte nástavec na pádlo a přidejte cukr a smetanový sýr dohromady ve středních rychlostech, dokud nejsou krémová, asi 2 minuty. Vyjměte misku ze směšovače a zamíchejte 1 1/2 šálku šlehané smetany do směsi smetanového sýra, dokud není homogenní. Rozložte smetanový sýr rovnoměrně na chladnou kůru. Ujistěte se, že zcela zakryjte kůru a rozšiřte náplň na okraje pánve. Použijte navlhčenou papírovou utěrku, abyste ztratili všechny vrstvy náplně přiléhající k bokům pánve, nebo okraje tatky budou vypadat špinavě, když je pružina odstraněna. Chladnička, dokud nebude chlazena a nastavena, 30 minut.
Mezitím přiveďte 1/2 šálku / 120 ml vody na teplotu varu nad vysokým teplem. Položte želatinový prášek do misky odolné vůči teplu a nalijte do vroucí vody. Míchá se, dokud se želatina úplně nerozpustí. Míchat zbývající 1/4 šálku / 60 ml studené vody. Želatina nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Zatímco želatina ochladí, připravte jahody, vyříznutou stranou dolů, nad náplň smetanového sýra, aby zakryla celou špičku koláče. Začněte tím, že obložení okraje koláče s prstencem jahod a pracovat si cestu do centra v cílovém vzorku. Hroty bobulí by měly směřovat rovně nahoru. Želatinu přelijeme přes vrstvu jahody a smetanového sýru a naplníte vrcholy jahod v želatině. Chladnička pokryjte, dokud není želatina zcela nastavena, alespoň 1 hodinu. (Cake může být chlazen až do 1 dne před podáním.)
Odstraňte boky pánve a přeneste tart (stále na základně s pružinou) na podávací misku. Jemně vyměňte vyhrazenou šlehačku po dobu 10 až 15 vteřin a vložte ji do středu dortu, pokud si přejete nebo utečete u stolu. Řezat a okamžitě podávat.

Share.

About Author

Communicative, cheerful, and optimistic. He loves books, music, films and stories that inspire. He wants to drink coffee, even himself. He believes in himself and in his possibilities, because he did not try - he did not succeed!

Comments are closed.