Tento mexický mořský koktejl je největším letním předkem všeho času

0

Campechana je perfektní sňatek krevetového koktejlu a salsy, s extra vrstvy chuti díky sladké krabové maso, kouřové Nové mexické chiles, slané olivy a krémové avokádo. Tato verze byla upravena podle stále oblíbenějšího předkrmu v Goode Company Seafood v Houstonu, TX.

YIELD4-6 podávané chuťovky           ACTIVE TIME 40 minut                    CELKEM TIME40 minut
SLOŽKY

2 střední Nové Mexiko (také nazývané Anaheim), poblano, nebo Hatch chiles (asi 6 uncí)
1/2 libra střední krevety (nejlépe divoké), oloupané, deveined, ocasy odstraněny
Kóšer sůl
1 malá rajčata, nasazená, jemně nakrájená (asi 3/4 šálku)
1-2 jalapeños, stonky, žebra a semena odstraněny, jemně nasekané
1/2 šálku koktejlů z rajčat, jako je Clamato šťáva
1/4 šálku plus 2 lžíce kečupu
3 lžíce nakrájených zelených oliv
2 lžíce nakrájeného koriandru
2 lžíce jemně nakrájené bílé cibule
1 1/2 lžičky jemně nasekané oregano
1/2 čajové lžičky jemně nasekaného česneku
3 lžíce čerstvé limetové šťávy
3 lžíce olivového oleje
1/2 krabové maso (s výhodou jumbo kus), převzato
1 avokádo, rozkrájené, kostičky
1 čerstvý bobkový list (volitelné)
Tortilla čipy (pro podávání)
PŘÍPRAVA

Připravte gril pro středně vysokou teplotu nebo předehřátý brojler. Je-li hrozí, položte chlebíčky na plech na pečení. Grilovat, vařit nebo pečené chilli přímo nad plamenem na varnou desku, občas se otáčet, až do velmi jemné a zčernalé po 10-12 minutách. Poblanos může trvat o něco déle, takže testování s nožem.
Přeneste želé do velké misky. Zakryjte plastovým obalem a ponechte páru 15 minut. Peel chiles. Do poloviny sklopte, vyhoďte semena a nakrájejte na 1/4 “kusy.
Zatím přiveďte do varu střední nádobu s velkou slanou vodou. Vařte krevety až do neprůhledné a růžové, 2-3 minuty. Použijte štěrbinovou lžičku, přeneste do ledové lázně a nechte sedět až do vychladnutí, asi 3 minuty. Vypusťte a vysušte.
Smíchejte chilli, rajčata, jalapeños, šťávu Clamato, kečup, olivy, cilantro, cibuli, oregano, česnek, limetovou šťávu, olej a 1/4 lžičky. Sůl ve velké misce. Pečlivě sklopte krevety, krab a avokádo.
Přemístěte do servírovací mísy nebo do sklenice s vysokým polštářkem a na vrchol s bobkovým lístkem, pokud používáte. Podáváme s tortillovými hranolkami vedle.
Do Ahead
Salsa base (bez mořských plodů a avokádo) může být provedena 1 den dopředu. Přeneste do znovu utěsněného obalu a ochlaďte.

Share.

About Author

Communicative, cheerful, and optimistic. He loves books, music, films and stories that inspire. He wants to drink coffee, even himself. He believes in himself and in his possibilities, because he did not try - he did not succeed!

Comments are closed.