Tento Vegetariánský Taco Salát Praví naše léto

0

Jediné, co chybí, je smažená miska tortilly.

Když jsem byla mladá, jídlo s máma a mnou bylo jen zřídka. Miluji svého otce a dva mladší bratry samozřejmě, ale rodinné večeře byly vždycky hlasitější a chaotické. Když maminka a já musela jíst večeři sami, často jsem hlasovala pro mexické jídlo, jen pro čipy a queso. Já jsem stále blázen pro žetony a dobrý queso, a já jsem se ještě nenaučil šetřit místo na večeři.

V té době jsem vždycky objednal něco z dětského jídelního lístku a moje máma vždy objednala salát s taco. Takový salát, který zde vidíte, je zcela odlišný od salátů, které mi mamka objednávala. Vybrala si je, protože byla to nejlehčí nabídka jídelního lístku, ale vždycky jsem se zajímala, jak tyto tyčinky ve tvaru misky podržují vše, co sýr a kysaná smetana? Bohaté ingredience nevyrovnaly nedostatek chuti v ledovém salátu nebo smutných růžových rajčatech.

FRESH TACO SALAD S KRÉMEM AVOCADO-LIME DRESSING

YIELD Provede 4 velké saláty
SLOŽKY

Taco plnění:
1 lžíce extra panenského olivového oleje
4 stroužky česneku, lisované nebo mleté
1 1/2 čajových lžiček prášku chilli
1 čajová lžička mletého kmínu
1 lžíce rajčatové pasty
1/2 šálku quinoa, opláchnuté
1 šálek vody
1 (15-unce) může černá fazole, opláchnuté a vypuštěné, nebo 1 1/2 šálků vařené černé fazole
1/4 čajové lžičky jemné mořské soli
Čerstvě mletý černý pepř
Křupavé tortillové proužky:
1 1/2 čajové lžičky extra panenského olivového oleje
3 kukuřičné tortilly, rozřezané na pásy dlouhé 2 palce a široký 1/4 palce
Jemná mořská sůl
Krémovitý avokádo-vápenkový obvaz:
1/4 šálku limetkové šťávy (asi 2 limety)
1 lžíce extra panenského olivového oleje
1 lžíce vody
1/2 středně velké avokádo, rozkrojené
1/4 šálku lehce zabaleného čerstvého koriandru (některé stonky jsou v pořádku)
1 malá střední jalapeño, naočkovávaná, rozkrojená a hrubě nasekaná
1 stroužek česneku, hrubě nakrájený
1/4 čajové lžičky jemné mořské soli


Salát:
1 malý hlávkový salát, nasekaný (nebo 5 uncí nasekané romyiny)
3 šálky balené baby rukolou (asi 3 unce)
1 šálek hroznového nebo cherry rajčat
1/3 šálku nakrájené a nasekané ředkvičky (3 až 4) nebo nakrájené červené cibule
1/3 šálku feta sýra (asi 2 uncí)
1/2 středně velké avokádo
PŘÍPRAVA

Pro vytvoření náplně taco:
Ve střednědobém kastrolu zahřejte olivový olej na středním ohni, až se třpytí. Přidejte česnek, chilli prášek a kmín. Vařte až do chvíle vůně a míchání neustále, asi 30 sekund. Přidejte rajčatovou pastu a suté na další minutu a neustále se mícháme. Přidá se opláchnutá quinoa a voda a směs se míchá. Přidejte směs jemně do vaření, pak pokryjte hrnec a snižte teplo, jak je třeba, aby se udržel jemný vařič. Vařte, až se kapalina absorbuje, 15 až 20 minut (quinoa nemusí být nadýchaná, ale nebojte se).
Vyjměte hrnec z ohřívače a nechte ho po dobu 5 minut odpočívat. Poté odkryjte a nafoukněte chinoa s vidličkou. Jemně zamíchejte do černých fazolí a soli. V případě potřeby ochucte s pepřem a další sůl. Obalte a nechte pár minut na zahřátí fazolí.


Pro výrobu tortillových proužků:
Ve velké pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni, až se třpytí. Vložíme tortillové proužky, posypeme solí a promícháme. Vařte, dokud nejsou proužky křupavé a zralé, občas míchání, 5 až 10 minut. Vypusťte tortillové proužky na desku pokryté papírovým ručníkem.
Chcete-li obléknout:
V malém kuchyňském robotu nebo mixéru spojte limetovou šťávu, olivový olej a vodu. Pomocí lžičky nakrájejte na polovinu avokádo a přidejte koriandro, jalapeño, česnek a sůl. Postupujte, dokud je dresink hezký a hladký. Oblékání by mělo být zralé, ale pokud je to nepříjemně špinavé nebo obtížně smíchané, zředíme 1 až 2 lžícemi vody a opět smícháme.
K sestavení salátů:
Kombinujte romyinu a rukolu ve velké misce. Počkejte, až budete šalát oblékat, dokud nebudete připraveni sloužit, neboť zelení budou rychle oblečení. (Pokud nebudete všechny 4 porce tohoto salátu okamžitě konzumovat, poraďte si zeleniny, které byste chtěli později ušetřit, a obléct pouze zelené, které chcete nyní jíst.)
Když jste připraveni, rozetřete směs s dostatečným obvazem, abyste lehce pokrývali zeleninu (možná máte extra). Přetočte, dokud nebude obvaz rovnoměrně rozložen.
Zajistěte upravené greeny ve 4 samostatných salátových miskách (nebo ve talířích, pokud jsou misky na malé straně). Nahoru každý salát s náplní taco, rajčata, ředkvičky, křupavé tortillové proužky a feta. Zbytek zbývajícího avokáda nakrájíme na dlouhé proužky a na každý salát položíme pár proužků. Podávejte okamžitě.
Pokud máte zbylé obvazky, přitiskněte plastový obal na povrch, abyste zabránili hnědnutí a uložte jej do chladničky později. Zbývající tortillové proužky se během několika hodin stanou nepolapitelně tvrdými, takže je možná budete chtít přeskočit a přidat zbytky tortilly na zbytky.

Share.

About Author

Communicative, cheerful, and optimistic. He loves books, music, films and stories that inspire. He wants to drink coffee, even himself. He believes in himself and in his possibilities, because he did not try - he did not succeed!

Comments are closed.