Why do not you need to watch porn over the cell?

0

Home

Има добра причина за тоа. Според најновите истражувања на Вандерa од Лондон, кои вклучуваат најмалку 10.000 интернет корисници, луѓето кои гледаат порно на нивните паметни телефони се во многу полоша ситуација од оние кои гледаат таква содржина преку компјутер.

Причината е едноставна: паметни телефони, таблети и слични уреди, особено оние со оперативен систем на Android, не се доволно безбедни и ризикот од “приврзаност” на вирусот или ризик за кражба на лични податоци, ако гледате порно на овие уреди, е значително поголема отколку кога гледате порно на компјутер, лаптоп или компјутер.

Wandera анализирал голем број порнографски сајтови, кои се сметаат за “садници” на вируси и софтвер за малициозен софтвер, и дошол до заклучок дека една четвртина од сите вируси и малвер софтвер доаѓа од порно сајтови.

Компјутерите се главно заштитени од такви напади, додека уредите на Android и мобилните уреди имаат голем број на безбедносни слабости кои може лесно да се избегнат од вируси и малициозни програми, а потоа “вгнездени” во вашиот уред.

Симптомите на заразениот телефон може да бидат различни, но ако батеријата ви потрае пократко, мобилниот веб-сајт брзо се консумира, вие одеднаш добивате невообичаено многу спам-мејлови и реклами се појавуваат на вашиот телефон, што значи дека вашиот телефон е сигурно заразен со некој тип мобилниот вирус.

Според горенаведените истражувања, 40 од 50 веб-сајтови со порнографски содржини имаат некој вид на вируси или софтвер за малициозен софтвер, а откриено е дека има повеќе од 200 начини на кои креаторите на овие вируси ги екстрахираат податоците од уредите на наивни корисници.

Затоа, следниот пат кога сакате да гледате порно, проверете дали е пред компјутер, а не на телефон или таблет.

Share.

About Author

Communicative, cheerful, and optimistic. He loves books, music, films and stories that inspire. He wants to drink coffee, even himself. He believes in himself and in his possibilities, because he did not try - he did not succeed!

Comments are closed.