Five KETO recipes ideal for the beginning of the day

0

Кето исхраната е многу ниска јаглени хидрати исхрана, со што вашето тело се претвори во масти режач по одреден период на време. Оваа диета е позната по специјалната диета во телото за да се постигне оптимално ниво на кетони кои ќе обезбедат здраво губење на тежината, како и подобри психички и физички перформанси.

Кетогената диета го охрабрува телото да произведува повеќе молекули наречени кетони, и делува како замена за гориво што телото го користи кога е во недостаток на природно. Кетоните се произведуваат во црниот дроб, па дури и мозокот ги користи како гориво, бидејќи мозокот е орган кој троши поголем дел од енергијата во текот на денот.

Во ова видео на Вкусно ќе видите пет кето рецепти идеални за почетокот на денот.

Share.

About Author

Communicative, cheerful, and optimistic. He loves books, music, films and stories that inspire. He wants to drink coffee, even himself. He believes in himself and in his possibilities, because he did not try - he did not succeed!

Comments are closed.