When should you drink hot, and when cold water to weaken?  

0

htpps://www.autos24.cz


Ако тренирате или се обидувате да изгубите тежина, мора да знаете дека исхраната нема да даде вистински резултати без соодветно внесување на вода, што во овој случај е најважно. Но, тука мора да се направи разлика, бидејќи за правилно функционирање на организмот треба да знаете кога е ладно, и кога е топла вода.

Со цел нормалното функционирање на телото, внесувањето на доволна вода е од големо значење за циркулацијата и функционирањето на цревата.

1. Студена вода

Треба да пиете пред обуката, бидејќи поттикнува горење на калории. Пиењето ладна вода му помага на вашето тело да не се прегрее, особено кога вежбате или кога времето е исклучително топло.

Пиењето ладна вода за да се намали телесната температура, исто така, помага да се заштитат од дехидрација, што може да настане поради прекумерно потење.

???????????????????????????????????????

2. Топла вода

Добро е да пиете наутро, бидејќи го стимулира работата на сите органи, го подобрува метаболизмот и варењето. Кога ќе завршите со тренингот, најдобриот начин да се надомести загубената течност е пиење топла вода што ќе ве очисти однатре.

Топла вода го спречува стареењето на кожата, таа е ефикасна за исфрлање на акумулираните токсини во телото на ладна вода, го стимулира производството на структурни протеини како што се колаген и еластин.

Исто така е одлично за работата на цревата. Пиењето топла вода помага да се потисне запек, но исто така и други симптоми како надуеност, гасови и грчеви во стомакот.

Share.

About Author

Communicative, cheerful, and optimistic. He loves books, music, films and stories that inspire. He wants to drink coffee, even himself. He believes in himself and in his possibilities, because he did not try - he did not succeed!

Comments are closed.